Blog

Covid 19: Tüm Dünyayı Hapseden Bir Bilim Kurgu Filmi Gibi

< Geri Dön
Blog Konusu:
Blog Konusu:
Sektör:
Blog Konusu:
İçerik Tipi:
Makale

Covid 19: Tüm Dünyayı Hapseden Bir Bilim Kurgu Filmi Gibi

Birkaç ay önce, veba salgını ile ilgili bir film seyrederken, kendi kendime artık böyle şeyler yaşanmaz diye düşünmüştüm. Yaşanmış olsa dahi küresel bir durum olup hayatı felç etmeyeceğinden emin gibiydim.

Bulaşıcı hastalıklar bireysel değil, toplumsal bir sorundur ve hepimizin birlikte çalışması gerekir.  Bu yüzden yeni nesil koronavirüse (COVID-19) karşı birlikte savaşmalıyız.

Bilindiği üzere koronavirüs hava dışında temas yoluyla da yayılabilmekte ve temas edilen yüzeyde 96 saate kadar canlı kalabilmektedir.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulu koronavirüsten korunmak için uyulması gereken 14 kuralı açıklamıştır.  Bu kuralların en başında insanların kişisel temizliklerine dikkat etmesi ile birlikte sosyal ortamlardan uzak durulması ve kalabalık ortamlardan izole olarak mümkün olan en az kişi ile temas etmesidir.

Günlük yaşantıda bu tarz mikropların en çok barındığı ve yayılmasına imkan sağlayan nesne bilindiği üzere para banknotlar, ATM tuşları ve fiziksel pos cihazlarının tuşlarıdır. Bu süreçlerde kendi sağlığımız ve çevremizdekilerin sağlıklarını önemsemek ve alışverişlerde, tahsilatlarda mümkün oldukça uzaktan ödeme yöntemlerini mümkün olmayan durumlarda da en azından temassız ödeme yönteminin kullanılması önerilmektedir.

İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte firmalar da çalışanlarını riske atmamak adına home office (evden çalışma) uygulamasına geçiş yaptı. Bazı firmalar uzaktan çalışmaya hemen adapte olabilseler de çoğu firmanın ödeme ve tahsilat konusunda endişeli olduklarını gözlemlemekteyiz.
İşletmelerin ticaretlerinin aksamaması adına nakit akışı ve düzenli tahsilat en önemli unsurdur. Bu nedenle işletmelerin kendi iş modellerine göre şekillenmiş bir online tahsilat sistemi kullanması bu süreçte önem arz etmektedir.”


Bu günlerde distribütör, ana bayi, alt bayi veya müşteri hangi altyapı ile çalışılıyorsa çalışılsın güvenli bir online ödeme sistemi kullanmak tüm firmalar için bir zorunluluk haline gelmiştir.

Üretici veya dağıtıcı her firmanın fiziksel temasın sakıncalı olduğu pandemi (salgın) dönemlerinde pratik ve güvenli bir online ödeme sistemi kullanması gerekmektedir. Firmalar ve müşterileri  evlerinden çıkmadan, uzaktan kolayca borç ve alacaklarının tahsilatlarını sağlayabilirler. Payfull Online Tahsilat Sistemi sayesinde firmalar ödeme süreçlerini hem bayi hem de e-ticaret kanallarında sürdürebilirler.

Ayrıca en kıymetlilerimiz olan evlatlarımızın sağlıkları ön plana çıkarken eğitimlerinden de geri kalmalarından endişe ettiğimiz çok açıktır. Payfull tarafından eğitim kurumlarına özel olarak geliştirilen Okul Tahsilat Sistemi sayesinde online eğitim kesintisiz sürebilmektedir.

Bunlara ek olarak içinde bulunduğumuz dönemde önemi en fazla artmış olan sektör sağlık sektörüdür. Gittiğimizde çok kişinin temas ettiği noktalara temas etmek durumunda olduğumuz alanlara sahip olan hastaneler de bu süreçte hasta sağlıklarını önemseyerek ve hizmet kalitelerini arttırabilmek adına, uzaktan e-doktor randevu sistemlerini kurmaya başladıklarını görmekteyiz. Çağrı merkezi sistemleri ile hastalarına online hizmet verebilecekleri alanlar ile ilgili randevular oluşturulabiliyor, online ödemeler çağrı merkezi sistemi üzerinden tuşlama yapılabileceği gibi, hastanın cep telefonuna ya da e-posta adresine iletilen bir ödeme talebi linki ile de rahat bir şekilde ödenmesine imkan sağlanabilir. Bu sayede hastalar ev konforundan ödün vermeden randevu, ödeme ve muayene keyfini yaşayabilmektedir.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar hem kendilerinin hem de çevrelerinin sağlıklarını önemseyerek ve ticaretlerini de gözeterek bazı önlemler almaya çalışmaktadır. Bu süreçlerde Payfull olarak sizlere uzaktan ödeme Online Tahsilat Sistemleri, sanal pos sistemleri konusunda sorumluluklarımızın farkında olarak, evlerimizden kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Sizler de ihtiyacınız olan tahsilat çözümlerine erişebilmek için bize ulaşabilirsiniz.

En kısa sürede sevdiklerimiz, arkadaşlarımıza sarılabilmek, iş ortaklarımızla aynı masada toplantı yapabilmek, iş anlaşmalarımızı tokalaşarak bitirebilmek, sahilde özgürce yürüyebilmek kısaca sıradan sandığımız tüm özgürlüklere kavuşmak dileğiyle...

Covid19 Nedir? Pandemi dönemini işletmeleri nasıl etkiledir? Koronavirüs baskısı altında nasıl çalışacağız? Hepsi bu blogda!


Daha detaylı bilgi, demo ve sunum başvurusu için 0850 840 14 17 nolu telefon ile bize ulaşabilir ya da başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Daha fazla blog için tıklayın.
Sektör analizi yazılarımızı okumak için tıklayın.